Köp begagnad iPhone 11 och spara pengar

Att köpa begagnad elektronik och teknik är en trend som ser ut att hålla i sig. Alltfler får upp ögonen för fördelarna med att inte alltid köpa det allra senaste direkt vid release. Mobiltelefoner är ett bra exempel på detta.

Att köpa en begagnad iPhone 11 i stället för en ny iPhone 14 är ett smart och ekonomiskt alternativ för många. Självklart finns det en speciell känsla med att få hem en splitterny mobil av senaste modellen – men med handen på hjärtat är den känslan inte värd alla de extra tusenlapparna för de flesta.

Tänk på detta när du köper iPhone 11

Rent krasst finns det väldigt få människor som faktiskt har direkt nytta av de förbättringar som gjorts i de senaste telefonerna, till exempel iPhone 14. Jämför du iPhone 11 med 14 ser vi först och främst att 11:an väger drygt 20 gram mer. Sedan stöder inte iPhone 11 5G, vilket för många inte spelar någon roll då 5G fortfarande har problem och förseningar i Sverige. Den är marginellt “tjockare” och saknar vissa nyare funktioner. I grunden är det dock inga jätteskillnader.

Handla begagnat för miljön och din hushållskassa

Fördelarna med att handla begagnat gäller inte bara vid teknik, utan i princip allt. Gemensamt för alla typer av second hand-handel är att det är ett bra val ur miljösynpunkt.

“Grundinställningen hos de allra flesta är nog att man vill göra något så bra som möjligt för miljön, sedan får det inte vara för hög tröskel för att göra det”, säger Karin Lexen, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen, i en artikel av Skövde Nyheter.

Att köpa något som redan finns är en typ av återvinning. Samtidigt som du sparar stora pengar, gör du med andra ord även klimatet en tjänst.