Tjäna på att återvinna din iPhone

Har du tänkt att skaffa dig en ny iPhone ny när iPhone XS- och iPhone XR-modellerna släppts? Smart kan vara att återvinna din gamla telefon – det kan du nämligen tjäna tusenlappar på.

Ska du skaffa en ny iPhone bör du definitivt se till att sälja din nuvarande telefon eller varför inte återvinna den? Det kan du tjäna tusenlappar på. När du lämnar in din telefon för att återvinnas är det nämligen inte så att du ger bort den helt gratis, tvärt om. Du kan tjäna en bra slant på detta, speciellt om det är en äldre modell så kan du ibland få tillbaka mer pengar på det här viset än att sälja den vidare i och med att andrahandsvärdet sjunker.

Du kan sänka abonnemangskostnaderna

Beroende på vilken mobiloperatör du använder kan du ibland återvinna telefonen hos dem, och på så vis sänka dina nuvarande abonnemangskostnader. Det är något som bland annat Expressen tipsar om och de har även sammanställt en hel lista på exakt hur mycket du får för din gamla telefon som du lämnar in. Återvinner du till exempel en en iPhone X 256GB kan du få tillbaka hela 5 000 kronor beroende på hur gott skick telefonen är. Men tänk på att återbetalningen varierar från telefon till telefon och att prisspannet går från omkring 300-400 kronor upp till just 6 000 kronor. Allt handlar om vart någonstans du lämnar in luren och hur bra den fungerar fortfarande. En iPhone 7 256GB får du till exempel cirka 2 441 kronor för och en Huawei P10 Plus går för 1 461 kronor samtidigt som en nyare Samsung såsom Galaxy Note 8 kan du få 2 526 kronor för. Se hela listan sammanställd från mest pengar till lägst i Expressens artikel.

Många har gamla telefoner hemma

Något som Expressen skriver om i samma artikel är hur fyra av fem svenskar har gamla telefoner hemma som inte längre används, vilket framkommit genom en Sifo-undersökning. Men det är bara var fjärde som faktiskt återvinner sin telefon – dock kanske detta ändras om de får reda på att de faktiskt kan tjäna pengar på att lämna in den gamla luren.