Så går det för Apple och iphone

Med sina innovativa mobiler och annan teknik har Apple seglat upp som den största stjärnan på IT-himlen. Men hur går det för företaget just nu, när allt färre mobiler säljs?

Ja, hur går det egentligen för Apple, och vad kan du göra när skärmen på din mobil går sönder – i stället för att helt sonika köpa en ny, dyr smartphone?

Reparera mobilen när skärmen gått sönder

Behöver du reparera din telefon efter att skärmen spruckit?  Du kan byta skärm på din iPhone 6s hos Mobilplaneten i Göteborg. Förutom skärmbyte till originalkvalitet går det även att byta batteri, laddkontakt, högtalare, mikrofon, båda kamerorna, hörlursuttag och hemknapp. Samt mycket mer. Så tänk ett extra steg innan du kasserar din iPhone och köper en ny för dyra pengar, du kan reparera och laga din telefon mer än vad du tror. Det är inte bara bra för din plånbok, det gör även att du slipper kosta miljön och naturen resurser den egentligen inte har att ge.

Samtidigt vill gärna Apple att du byter in din telefon och köper en helt ny, trots att den du har kan fungera i många år framåt, inte minst med lagning och reparation.

Så går det för Apple just nu

Den kända smartphonen iPhone är hela 10 år gammal vid dags dato, och generationer mobiler följer varandra i ett långt lämmeltåg. Men hur går det egentligen nu när mobilen som kom förra året är i princip exakt lik den som kommer nu – i alla fall i hårdvaran? Designen har avstannat i sin utveckling och skärmen blir inte så mycket mer högupplöst än vad den var förra hösten. I en artikel i MacWorld IDG går det att läsa om hur den minskade försäljningen av iPhones syns i den senaste kvartalsrapporten, även om Apple inte längre uppger i siffror hur dåligt det går. Men experter menar att det skett en försäljningsminskning på 16-30 procent bara på ett ynka år.

Frågan är hur hösten blir och vad för nyheter som kommer presenteras då. Vissa menar att det kan bli så att mobilerna får stöd för 5G-nät och att det kommer installeras en slags 3D-sensor även i bakkameran. Mer om detta går det att läsa om här.