Apple i blåsväder

I dag skriver vi om Apple, som vanligt, och om hur detta företag vägrar låsa upp mobiler trots FBI krav, samt om hur Donald Trump uppmanar till bojkott på grund av detta. Vi skriver även om hur Apple riskerar höga bötesbelopp sedan ett misstänkt patentintrång skett. Det blåser kring Apple alltså. 

iphone-6När det gäller säkerhet är det viktigt att ha skydd om inte bara sin mobil, men även konton och sin identitet, det kan bland andra Mysafety hjälpa till med, via https://www.mysafety.se/

I en artikel som vi hittar i Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur det pågår en rättslig fajt mellan bland andra FBI och Apple i USA. Det finns en hel del mobiler som polisen vill att Apple låser upp, kanske särskilt en som rör ett mordfall i San Bernardino. Polisen vill alltså ha hjälp med att komma in i en massmördares telefon, närmare bestämt den person som för ett litet tag sedan åkte till ett center för förståndshandikappade och sköt hejvilt runt sig. Myndigheter vill nu alltså ha tillgång till innehållet i mobilen.

Men domaren slår nu fast att han inte har laglig rätt att beordra Apple att låsa upp telefonen som beslagstog under en narkotikautredning – Svenska Dagbladet

Böter och bojkott

Samtidigt kan vi läsa om hur Apple faktiskt riskerar mångmiljonbelopp i böter efter ett patentintrång. Det kan bli så mycket som hela 862 miljoner dollar i skadestånd, alltså hela sju miljarder kronor, till University of Wisconsin. Dyrt alltså. Mer om detta kan man läsa om i en artikel i Dagens Industri.

En som fullkomligt hatar Apple, verkar vara den potentielle presidentkandidaten Donald Trump. I Aftonbladet kan vi läsa om hur han uppmanar folk att bojkotta IT-jättens produkter. När man inte trodde det var möjligt har alltså Trump hittat ännu en fiende att attackera. Just i detta fall handlar det om Apples vägran att öppna mobilen i San Bernardino-fallet med massmördaren.