Återvinn eller sälj mobiltelefoner

När du skickar in din mobil gör du inte bara dig själv och din plånbok en tjänst, du återvinner något som sedan återanvänds av någon. Det gör att jordens resurser sparas på. Många vill återvinna och återanvända elektronik, men få gör det. Onödigt eftersom du vinner pengar på det och du sparar på jordens resurser.

 

Har du en mobil som fungerar men vill ha en annan, nyare variant? Då är tipset att sälja mobilen online, det är både riktigt bekvämt och enklare än någonsin. Det du behöver göra är att välja modell på mobilen du ska skicka in, skicka in den och sedan får du betalt. Du får dina pengar snabbt och säkert när du sålt din mobil, vilket gör att du med bättre samvete och lite mer i plånboken kan köpa dig den där nya nallen du tittat på.

 

Vi måste återanvända och återvinna mobiler

 

Det är nämligen så att många faktiskt vill återvinna elektronik men få gör det och det gör att en stor del av elektronikåterfallet blir liggandes hemma i garderober, källare och garage. Det är allt från mobiler till TV-apparater och annat som inte används:

 

Alldeles för lite datorprylar och mobiltelefoner tas om hand efter att de tjänat ut – Sveriges Radio

 

Det sitter dock metaller i dessa produkter som kan återanvändas – om och om igen, något som det går att läsa mer om både här och här. Det är med andra ord jätteviktigt att återvinna elektronik och batterier för att spara resurser, bidra till en bättre miljö samt göra rätt för sig.