Bättre batteri i iPhone

Något som de flesta iPhone användare lägger märke till ganska så snabbt är att telefonens batteri laddar ur ganska så snabbt vid frekvent användning, turligt nog går att bättra batteriets prestanda – utan att behöva byta ut det.

iphone googleDet egentligen enda klagomålet som en iPhone-användare brukar säga är att telefonen laddas ur for fort när man använder den mycket under en dag. En lösning kan vara att när man valt att införskaffa sig en ny iPhone 6 modell även köpa en ny extra iPhone 6 laddare då originalladdaren till exempel kan få stanna hemma och den nya laddaren kan få en permanent plats i väskan. På så vis blir man aldrig utan laddare om batteriet skulle börja tryta. Men visst finns det också sätt att hjälpa telefonen att hålla batteriet bättre laddat. Det är något som bland annat svenska YLE skriver om och i deras artikel har man listat en hel del smarta tips på hur du kan göra för att förlänga just en iPhones batterilivslängd. Bland annat skriver man:

  • Sänk skärmens ljusstyrka – den behöver inte vara full för att du ska se dina appar och annat i telefonen utan är ett smart och enkelt sätt att spara på batteriet.
  • Aktivera energisparläget – alla smartphones och så även iPhone har ett energisparläge som går att aktiver och det gör att telefonen stänger program och appar i bakgrunden som inte används.
  • Ha bara Wi-Fi igång när du använder det – stäng av din Wi-Fi när du inte är uppkopplad mot något nät såsom när du åker bil eller tunnelbana eftersom att mycket batteri går åt att söka efter en uppkoppling att ansluta sig mot.
  • Använd telefonens internet sparsamt – varje gång du är inne på sidor som visar bilder eller videos påverkar detta batteriet så om du vill spara batteri ska du undvika sådana sidor där exempelvis videos spelas upp automatiskt.
  • Håll koll på temperaturen du har telefonen i – för kallt eller för varmt är ansträngande för telefonen, rumstempererat är att föredra.
  • Ha inte platstjänsterna igång – precis som med Wi-Fi så söker platstjänsterna i bakgrunden och drar batteri så slå av dem.

Ladda din telefon smartare

iphone laddarePrecis som det finns knep för att få sin iPhone att hålla batteriet laddat längre finns det också en hel del knep för att ladda den lite smartare. Det är något som bland annat MacWorld skriver om och där har man även skrivit att något som är positivt med den senaste iPhone 6 modellen är att den kan laddas på bara några timmar – trots att den har mer prestanda än tidigare iPhones. Likaså fungerar laddaren för telefonen lika bra i paddan av samma modell vilket gör att man bara behöver en laddare. Men hur ska man då ladda smart? Enligt tidningen finns en del knep man kan ta till om vill att telefonen ska laddas lite fortare. Till exempel kan man korta laddningen några minuter genom att ladda den i flygplansläget då den inte kommunicerar trådlöst men då ska man också veta att den inte heller går att varken ringa till eller ringa från. Annat man kan göra istället för att försätta telefonen i detta läge är att faktiskt satsa på att ladda telefonen i en bra laddare om du vill ladda snabbare. Men se till att använda en riktig iPhone laddare och undvik kopior – de kan nämligen vara rent av livsfarliga att ladda med och det är något som tidningen M3 förklarar närmare varför och den artikeln kan du läsa genom att klicka här.