En gammal telefon?

Många väljer att uppgradera varje år och köpa den nyaste varianten av Apples mobiler, men vad ska du göra med din gamla om du inte vill ge bort den eller sälja den?

hand-apple-iphone-smartphoneAndrahandsmarknaden för mobiler blir allt hetare. Att hitta en begagnad iphone är inte så svårt som en först kan tro. Dessutom kan din gamla mobil, om den är helt oanvänd, visa sig vara en rejäl dyrgrip. Det visar bland annat en kille som just nu lagt ut en oöppnad förpackning med den första generationens Iphone på Blocket, för hela 40 000 kronor. Ett samlarobjekt med andra ord. Om detta skriver bland annat Göteborgs-Posten och Expressen.

Men om du har en redan gammal telefon finns det flera sätt på vilka du kan förlänga dess liv, särskilt om det är just en Iphone som du har i din ägo. Varför inte använda den som en MP3 att endast ha musik på när du är ute och springer? Eller använda den som en övervakningskamera hemma? Eller kanske ge bort till en yngre släkting som vill leka med en mobil?

Samlarobjekt eller nödtelefon att ha i skogen

Har du en av de äldsta varianterna av Iphone så är rådet enligt en artikel i MacWorld att du sparar den som ett framtida samlarobjekt. Eller använder den som en nödtelefon:

Iphone 3G, släppt 2008: En gammal klassiker. En riktig gammal goding. Vi föreslår att du behåller den som en nödtelefon eller telefon att ha ute i skog och mark så du inte riskerar din nya dyrgrip. Det är en av de mest gedigna modellerna – MacWorld