Bästa hörlurarna till din Iphone

Hörlurar finns i alla möjliga modeller, märken och prisklasser. De perfekta hörlurarna till mobilen ska inte bara ge ett bra ljud och vara snygga, det är även viktigt att se om de uppfyller krav om säkerhet och kvalitét.

Enligt en rapport från Hörselskadades Riksförbund om störande ljud och samtalsvänliga ljudnivåer har fyra av tio personer svårt att höra och föra konversationer med andra på grund av störande ljud i offentliga miljöer och på jobbet. En av tre personer tycker att ljudnivån i samhället allmänt är ett stort problem. Ett par bra hörlurar stänger ute sorl och ljud så att man kan föra ett samtal över telefon utan att störas av omgivningen eller riskera att man själv höjer rösten och påverkar ljudnivån. Ljudisolerande hörlurar gör även musikupplevelsen mer genuin och låter dig lyssna utan att ljud läcker in eller ut.

Hörlurar – krav på säkerhet och kvalitét

Konsumentverkets policy om säkra varor och tjänster syftar till att produkter som finns på marknaden ska ha en viss standard. Produkterna måste vara säkra att använda och vara av god kvalitét för att godkännas. Som konsument kan man anmäla företag och produkter som man inte tycker lever upp till denna standard. Kraven grundas på Sveriges rådande lagar, förordningar och direktiv. För att som företagare få sälja produkter på marknaden måste dessa krav uppfyllas.

Prisklasser och hållbarhet

Det är fruktansvärt irriterande när man märker att hörlurarna inte fungerar längre. Det beror oftare på vårdslöshet hos användaren än på tillverkningsfel på produkten. Förutom utseende, säkerhet och kvalitét är också prisklass en aspekt. De flesta hörlurar av god kvalitét kosta minst ett par hundralappar, men håller då ofta desto bättre än billiga varianter. Genom att jämföra priser och hitta prispressade försäljare kan du lyckas hitta riktigt bra hörlurar till ett reducerat pris.

Tips om hörlurar

  • Kolla upp kvalitét och säkerhet innan köp genom test, via konsumentverket och användarbetyg.
  • Införskaffa ett fodral eller skydd att förvara dina hörlurar i.
  • Smuts förstör teknik, torka av dina hörlurar ofta.
  • Sprita dina hörlurar kontinuerligt för att få bort vax och bakteriehärdar, läs mer.
  • Låna inte ut hörlurarna till vänner, oftast får man inte tillbaka dem i samma skick.
  • Ha ett extra par hörlurar att skifta med för att undvika slitskador.