Iphones olika batteriproblem

De flesta som äger en Iphone vet att det ibland kan bli problem med batteritiden. Detta kan bero på ett antal olika buggar från Apples sida eller att man helt enkelt använder mobilen på fel sätt.

929498-battery-charge

Nu går Apple ut med att Iphone 6S och 6S Plus har en bugg som gör att telefonen ibland dör trots att det står att den har 50 procent batteri kvar. I Dagens Industri kan man läsa att funktionen som visar hur mycket batteri man har kvar låser sig när man ställer om klockan eller byter tidszon manuellt. Det innebär att telefonen kan ladda ur fast själva visaren står kvar på 50 procent. Sedan 6S släpptes på marknaden har kunder klagat på detta och Apple har därför presenterat en lösning. Genom att sätta tid och datuminställning på att uppdatera automatiskt slipper man det här problemet.

Mobiler med kort batteritid

I det här fallet är det alltså inte fel på själva batteriet, utan det är funktionen som visar batteriet som felar. Om man upplever problem med att batteriet plötsligt laddar ur, kan det dock vara batteriet som är boven i dramat. Vissa modeller av Iphones har nämligen mycket kortare batteritid än andra. I Sydsvenskan kan man läsa att Apple gått ut och erkänt att de sålt en massa mobiltelefoner som har kort batteritid och som gör att telefonen snabbt blir trött. På grund av att det faktiskt är Apple själva som ligger bakom problemet erbjuder de sina kunder med batteriproblem att byta ut batteriet hos dem gratis. Detta gäller dock bara visa modeller och har man en modell som inte innefattas av det här erbjudandet måste man köpa ett nytt batteri själv på exempelvis batteriexperten.com och byta ut det.

Spara på batteriet

En annan anledning till att mobiltelefonens batteri tar slut snabbt är att man helt enkelt använder sin mobil på ett sätt som är påfrestande för batteriet. I Expressen kan man läsa ett antal tips på hur man får batteriet att räcka längre. Några av dessa är:

  • Att stänga ner de appar som drar mest batteri.
  • Att slå av automatisk ljusstyrka.
  • Att stänga av pushnotiser på mejlen.