Kassasystem för Iphone och Ipad

Den som säljer någonting varor eller tjänster måste ha ett kassasystem som registrerar och lagrar information om betalningar och transaktioner. Men detta behöver inte innebära att man behöver investera i en stor och otymplig kassaapparat. Det kan gå lika bra med en Ipad eller Iphone.

Sitoo.se är ett företag som tillhandahåller kassasystem som är molnbaserade. Det innebär att de kan köras i en vanlig Ipad eller Iphone. Därmed sparar man in en hel del på inköp av hårdvara, eftersom det inte behövs någon kassadator. Eftersom kontrollfunktionen är molnbaserad behövs heller inte någon kassadator.

En annan fördel med Sitoo är att företaget erbjuder en kort avtalstid, 12 månader. De flesta företag som erbjuder kassasystem har betydligt längre avtal än så. Andra fördelar med Sitoo är följande:

  • Sitoo gör det enkelt att integrera en webbshop och en fysisk butik i samma system.
  • Sitoo har stöd för många olika betalsätt, förutom kontanter och kort bl.a. faktura, tillgodokvitto, presentkort och handpenning. Det gör att systemet kan användas oavsett vilken typ av produkter som butiken säljer.
  • Kassasystemet kan användas tillsammans med kortterminaler från Verifone eller Babs Paylink.
  • Det är enkelt att automatisera och digitalisera bokföringen om man använder ett kassasystem från Sitoo. Detta gäller vare sig verksamheten består av en enda butik, eller av en kedja med ett stort antal butiker i flera städer.
  • Det är enkelt att skräddarsy ett system med den hårdvara som man behöver. Det finns ett grundpaket bestående av kvittoskrivare, kassaställ och kassalåda, som kan användas tillsammans med etikettsskrivare eller streckkodsläsare.

Varför ska du ha ett kassasystem?Kortterminal och telefon

Det är obligatoriskt för nästan alla verksamheter att ha ett kassaregister, där alla betalningar lagras i krypterad form. Därmed blir det möjligt för myndigheterna att kontrollera betalningarna. Kravet på kassaregister har uppkommit för att minska antalet svarta betalningar, men har också lett till att flera försäljare har slagit igen. Det gäller bl.a. en kiosk i Tvärred i Ulricehamns kommun, som man kan läsa om här.

Sitoo är dock inte det enda kassasystemet på marknaden. Det finns många lösningar, anpassade för företag med olika behov. Ett företag som tillhandahåller båda mjukvara och terminaler är Cashpoint, som är baserade i Eskilstuna. Mer om dem finns att läsa här.

Ytterligare en konkurrent till Sitoo är Dooer, som satsar på att automatisera bokföring med hjälp av AI, alltså artificiell intelligens. Bakom Dooer står Sam Nurmi, som även grundat de framgångsrika företagen Loopia och Pingdom. Även om mycket inte är känt om företaget så kan det sägas med en gång att det är en ambitiös satsning: hela företaget Agigens stav av utvecklare arbetar nu för Dooer, skriver Breakit. Anledningen till detta är att Nurmi helt enkelt köpte Agigen. Det finns dock många konkurrenter till Dooer, och det kommer inte att stå klart på länge än vilket företag som blir ledande på detta område.